Skostorlekar

Storlekar Damskor
På Storlek.se finns en detaljerad tabell som beskriver damskostorlekar i Sverige (EU), USA och Storbritannien, samt motsvarande fotlängd i centimeter. Exempelvis motsvarar EU-storlek 35 en fotlängd på 22,3 cm, medan storlek 43 motsvarar 27,7 cm. Det noteras att fotens längd är ett ungefärligt mått och att faktiska storlekar kan variera beroende på skomärke och modell. Det rekommenderas att prova skorna när det är möjligt, särskilt vid köp online eller från internationella återförsäljare.
–> Skostorlekar dam

Storlekar Barnskor
På Storlek.se finns en omfattande tabell för barnskostorlekar som jämför svenska (EU), amerikanska (US) och brittiska (UK) storlekar, samt anger fotlängd i centimeter och ungefärlig ålder. Till exempel motsvarar EU-storlek 18 en fotlängd på 10,5 cm och passar barn mellan 6-9 månader, medan storlek 35 motsvarar 22,3 cm och passar barn mellan 8-9 år. Det är viktigt att regelbundet mäta barnets fötter för att säkerställa rätt passform, då storlekar och passformer kan variera mellan tillverkare.
–> Skostorlekar barn

Storlekar Herrskor
På Storlek.se hittar du en detaljerad tabell för herrskostorlekar som jämför svenska (EU), amerikanska (US) och brittiska (UK) storlekar, tillsammans med motsvarande fotlängd i centimeter. Till exempel motsvarar EU-storlek 40 en fotlängd på 25,4 cm, medan EU-storlek 45 motsvarar 28,6 cm. Tabellen är användbar för att hitta rätt storlek, men det rekommenderas att prova skorna, eftersom passformen kan variera mellan olika märken.
–> Skostorlekar herr

Källa: Storlek.se skostorlekar